Périgord

In het zuidwesten van Frankrijk biedt de oude provincie Périgord, het tegenwoordige departement Dordogne, alles wat nodig is voor een geslaagde vakantie. Dit landhuis is zeer centraal gelegen voor het verkennen van deze streek met z'n vele toppers.
Deze streek wordt gekenmerkt door een zeer gevarieerd landschap, met nu eens heuvels en bossen dan weer rivierdalen met velden, notenbomen en schitterende oude stadjes.
Het klimaat is voortreffelijk en de bevolking vriendelijk.

Rivieren

Langs de rivieren Dordogne en Vezère vindt u enkele dorpen die behoren tot de mooiste van Frankrijk: Beynac, La Roque Gageac, St.Cirq-Lapopie. Deze rivieren bieden ook op veel plaatsen de gelegenheid tot zwemmen, kanoën en vissen.

Kastelen

De Dordogne wordt wel eens het land van de 1000 kastelen genoemd. Dat lijkt een dichterlijke overdrijving, maar het blijft een feit dat er voor de liefhebbers van kastelen en grote 'manoirs' veel te zien is in de Dordogne. Toen God de kastelen over de aarde verdeelde, zou hij hier de zak met overgebleven kastelen in één keer hebben omgekeerd.
Veel van deze kastelen kunnen worden bezocht. Een aantal heeft bijzonder mooie tuinen, waarvan sommige zo fraai zijn aangelegd en onderhouden dat een bezoek aan de tuin belangrijker is dan het kasteel zelf.

Grotten

Hoogtepunten van een bezoek aan de Périgord vormen voor veel vakantiegangers de prehistorische grotten bij Les Eyzies en Montignac en de Gouffre de Padirac vlakbij het schitterend gelegen bedevaartsoord Rocamadour.

Culinair

Het spreekt voor zich dat u tijdens uw vakantie ook kennis wilt maken met de keuken van de streek. U treft het, want de keuken in de Dordogne behoort tot de beste van Frankrijk. Bekend zijn de specialiteiten waarin noten, truffels en ganzenlever een hoofdrol spelen.
Ook het wijngebied Bergerac, met zijn 12 Appelations, is vermaard om zijn heerlijke wijnen. Als beste wijn uit de streek geldt de Pécharmant. En beroemd is de likeurwijn Monbazillac, die als aperitief en dessertwijn wordt genuttigd.

Nuttige Links

Klik hier voor meer informatie!